Betydningen af

Hæmatit kvarts

 

Læs mere om

Hæmatit kvarts

Hæmatit kvarts går også under navnet rød kvarts, og er en blanding af bjergkrystal og hæmatit. Det betyder, at man med rød kvarts kan nyde gavn af begges egenskaber.

Eftersom ingen af krystallerne er ens, vil nogle være næsten helt gennemsigte mens andre vil være mørke røde, det vil afhænge af indholdet af hæmatit i bjergkrystallen. Når bjergkrystal er tilstede siges det, at den vil højne egenskaberne af den anden sten eller krystals egenskaber.

Historie

Navnet hæmatit er græsk og betyder “blod” [haima], hvilket referer til den mørk røde farve hæmatit får, hvis man pulveriserer det. Hæmatit har en lang historie bag sig. Vi skal faktisk 164.000 år tilbage da man første gang beviseligt har anvendt pulveriseret hæmatit til at male hulemalerier. Derudover har man også fundet rester af hæmatit i 80.000 år gamle grave.
Hæmatit kvarts blev brugt i oldtidens Ægypten som amulet for at beskytte sig selv mod at blive gal. Den har også været brugt som beskyttelse når bæreren har været i retten eller under forhør. Historier tilbage fra det Babyloniske rige beretter om, at rød kvarts blev brugt som en ekstra støtte når man skulle gå til kongen for at bede om hjælp eller råd.

Fysiske egenskaber – Hæmatit kvarts kan:

  • Mindske kramper i benene

  • Minimere anæmi og andre blod sygdomme

  • Hjælpe i behandlingen mod stress, angst anfald, koncentrationsbesvær og hukommelsessvigt

  • Styrke lever og nyre funktionen

  • Hjælpe med healingen af brækkede knogler

  • Detoxing

Emotionelle egenskaber

Hæmatit aktiverer rodchakraet og er en af de mest effektive sten til at få jordforbindelse med. Det betyder, at den der bærer hæmatit kvarts vil kunne opleve ikke at have så mange flyvske tanker og dagdrømme og i stedet fokusere på handling og give dig tid til at behandle og sortere sine tanker

Rød kvarts er blevet brugt i tusinder af år til at finde sin sandhed og understøtte en positiv indstilling. Bærer man hæmatit kvarts siges det, at man nemmere vil kunne genkende, følge og gennemføre sine mål. Den understøtter dig i at transformere negativ energi til positiv og opnå ren universel og kærlig energi. Rød kvarts er særlig god at anvende ved meditation netop på grund af dette og fordi den har en fantastisk groundene evne.

Har du problemer med at finde din indre styrke kan rød kvarts også hjælpe dig med at øge din viljestyrke og booste din selvfølelse, selvværd og selvtillid.

Hæmatit kvarts er rigtig god til dig, der ofte skal løse komplekse og svært tekniske problemstillinger fordi den vil hjælpe dig med at finde en effektiv og simpel løsning. Derudover er den rigtig god til at inspirere dig, højne kreativ og original tænkning og hjælpe dig til at finde fokus og øge koncentrationen. Ingeniører, psykologer og ledere vil derfor finde god nytte i at bære rød kvarts.