Jeg har valgt at skrive denne artikel om intentioner, da det er et værktøj, der dagligt hjælper mig til at komme væk fra selvdestruerende tanker og hen mod mere positivitet og fremgang. Jeg håber du kan bruge teksten – husk du altid kan kontakte mig med spørgsmål og kommentarer smile

Forfatter af dette blogindlæg: Mette Lund Køstner

Spirit of Wonder

Hvad er en intention?

Jeg har i nogle år arbejdet med intentioner som en tilføjelse til at tænke mere positivt og optimistisk omkring mig selv og mit liv. En intention er en ret simpel måde at ændre den måde man ser sig selv på ved at sige sætninger, der forstærker de ønsker man har for sig selv og sit liv.

Et eksempel på en intention kan fx være: “Jeg elsker mig selv lige præcis som jeg er.” En intention som denne er rigtig god at bruge, hvis du lider af lavt selvværd. Det kan også være, at du skal holde en vigtig tale og du er bekymret for at tale foran mange mennesker. Her kan det hjælpe dig, at sætten en intention fx en uge før talen skal holdes og når det virker naturligt for dig, eller bekymringerne kommer ind gentage intentionen for dig. En intention til en sådan situation kunne være “Når jeg taler, lytter folk. Mine ord kommer nemt til mig.”

Virker intentioner?

Da jeg i 2013 arbejdede i en designvirksomhed, blev det hurtigt mit ansvarsområde, at introducere og anvende viden indenfor adfærdsdesign, neurodesign og positiv psykologi. Særligt sidstnævnte var utroligt spændende. Der findes flere videnskabelige artikler der støtter op om, at intentioner virker. Forskning viser fx, at intentioner kan have en stærk indflydelse på vores adfærd og vores mentale sundhed. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Social Psychology viste, at personer, der sætter specifikke intentioner om at opnå deres mål, er mere tilbøjelige til at opnå dem end personer, der ikke sætter intentioner. Derudover kan intentioner også have en positiv effekt på vores mentale sundhed. En undersøgelse fra 2017 offentliggjort i Journal of Positive Psychology viste, at personer, der sætter daglige intentioner om at øge deres positivitet og taknemmelighed, oplever en forbedring i deres mentale sundhed.

Intentioner og krystaller

For mig giver det mening, at sætte intentionen i et smykke eller andet der betyder noget særligt for en, da genstanden kan minde en om intentionen man har sat og dermed kan man hurtigere se en forandring i sit liv. Vælger du at sætte en intention i fx et krystalsmykke, får du derudover en øget manifestationsevne og forstærker energien om din intention.

Krystaller har en unik energi, der kan hjælpe med at forstærke vores egne intentioner og manifestationsevne. De kan også hjælpe med at skabe en højere vibration i vores energifelt, hvilket gør det lettere at tiltrække positive energier og manifestationer. Når du sætter en intention i en krystal, er det som at give din intention en fysisk form og forstærke dens energi. 

krystaller og intentioner

Hvordan sætter man en intention i en krystal

Først skal du vælge en krystal, der passer til din intention. Hver krystal har sin egen unikke energi og egenskaber, så det er vigtigt at vælge en, der matcher det, du ønsker at opnå. For eksempel kan rosekvarts hjælpe med kærlighed og selvaccept, mens ametyst kan styrke intuition og spiritualitet. På de fleste produktside kan du finde eksempler på hvad der passer af intentioner til de forskellige krystaller.

Når du har valgt din krystal, kan du sætte din intention i den ved at holde den i dine hænder og fokusere på din ønskede intention. Forestil dig, hvordan det vil føles, når din intention bliver manifesteret, og overfør denne energi til krystallen. Gentag din intention hver gang du bærer eller bruger krystallen. På den måde manifesterer du intentionen hurtigere og med mere kraft.

I sidste ende er intentioner og krystaller en kraftfuld kombination for at skabe positiv forandring i dit liv. Ved at bruge krystaller til at forstærke dine intentioner, kan du forbedre din manifestationsevne og tiltrække det, du ønsker i livet.

Intentioner og manifestationer

Eksempler på intentioner og krystaller

Krystaller er fantastiske redskaber når du ønsker at sætte en intention. Her er et par stykker, der er rigtig gode at anvende til manifestationer og intentioner: 

  1. Bjergkrystal: Denne krystal er kendt for at være en af de mest alsidige og kraftfulde krystaller til programmering af intentioner. Den kan bruges til at forstærke en hvilken som helst intention, og dens rene energi kan hjælpe med at forstærke manifestationen.
  2. Ametyst: Ametyst er kendt for at hjælpe med at styrke din åndelige praksis og forbinde dig med dit højere selv. Det kan bruges til at programmere en intention om at udvikle dit spirituelle sind eller for at hjælpe med at manifestere en åndelig rejse.
  3. Rosenkvarts: Denne krystal er kendt for at have en blid og kærlig energi, der kan hjælpe med at åbne hjertechakraet og fremme kærlighed og medfølelse. Den kan bruges til at programmere en intention om at tiltrække mere kærlighed og harmoni i dit liv.
  4. Citrin: Citrin er kendt for at have en varm og lys energi, der kan hjælpe med at forbedre selvtilliden og fremme positivitet og glæde. Det kan bruges til at programmere en intention om at tiltrække mere positivitet og glæde i dit liv.
  5. Sort Turmalin: Denne krystal er kendt for at have en beskyttende energi, der kan hjælpe med at absorbere og omdirigere negativ energi. Det kan bruges til at programmere en intention om at beskytte dit energifelt og afvise negativitet.

Du kan også læse mere om law of attraction, der minder om manifestationer og intentioner.