Læs lidt om

Bæredygtighed og etik

 

Spirit of Wonder

Bæredygtighed og etik

Som følge af den stigende interesse indenfor den spirituelle verden, er efterspørgslen på krystaller også øget. Udover at de bruges som spirituelle og smukke energiredskaber, anvendes krystaller også i mange af vores teknologiske produkter.

Eftersom det tager flere millioner år at skabe sten og krystaller, betyder dette, at de findes i begrænsede mængder. Krystalindustrien er meget uigennemsigtig og særligt for bearbejdede krystaller er stien til minerne svær at spore.

Mine krystalleverandører udvælger fx. deres krystaller på et særligt krystalmarked, som har købt dem igennem andre krystalleverandører, som har købt krystallerne fra minen.

Derfor er det desværre umuligt for mig at fortælle dig mere om hvor og hvordan krystallerne er blevet minet – noget som desværre ikke er ualmindeligt når det kommer til krystaller.

For at kompensere for dette, har jeg lagt en ekstra indsats på andre områder:

1. Ingen af de krystaller jeg anvender er behandlede med hverken ekstra farve eller har fået kemiske behandlinger. Mange krystaller er behandlet med fx. electroplating og har fået tilføjet farve for at ændre på den oprindelige krystals udseende, men det mener jeg både øger til miljøbelastninger og er virkelig synd for den ellers så smukke krystal.

2. Smykkeæsker og forsendelseskasserne er FSC certificerede, hvilket betyder, at det træ der anvendes i pakkerne er fældet fra en bæredygtig skov, hvor der ikke fældes flere træer end skoven selv kan nå at reproducere. FSC står for Forest Stewardship Councel og er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir.

3. Når du køber en halskæde med en krystal, følger der et kort med en lille beskrivelse af krystallen. Kortet er af genbrugspapir og derfor mindre belastende for miljøet.

4. Min skønne krystalleverandør af mine specieldesignede vedhæng i Indien har et ordentligt arbejdsmiljø. Den lille virksomhed på 10 mennesker er familieejet og ejeren går op i, at hans ansatte har det godt.

Jeg arbejder hele tiden på at øge de etiske, bæredygtige og miljømæssige forhold for min lille hjertebiks, så jeg kan være med til at passe ekstra godt på den Jord vi alle holder så meget af.